kebnekaise

glamping ECO adventure

Följ med på ett annorlunda äventyr!

Vi bestiger både syd- och nordtoppen på Sveriges högsta berg Kebnekaise, sover bekvämt i våra unika och mysiga 'glamping' tält, lär oss grunderna i klippklättring, tar oss över glaciärer och visar omtanke gentemot våra vackra berg genom vår 'Care of Kebnekaise" vandring där vi tillsammans plockar skräp och drar vårt strå till stacken. Helt enkelt en resa för dig som vill uppleva Sveriges magiska berg utan att lämna några avtryck, förutom dem från dina egna fötter.

För att vi bryr oss om - äventyr, människor och naturen. Följ med du också!

Om du är själv - välkommen att boka in dig på våra fasta datum.

Om ni är en grupp - välkommen att kontakta oss för förslag på datum som passar er.

VAD VÅRA KUNDER SÄGER

Fantastisk upplevelse! En Midsommarafton jag aldrig kommer att glömma... där vi inte bara fick bestiga Kebnekaise, vi tog båda topparna, två störtsköna guider och dessutom solsken. Jag kan absolut rekommendera Simply Explore med Martin och Maria för din nästa utmaning och äventyr. Proffsigt, rutinerat och lyhörda på deltagarna.

—  Hedvig Kylberg

VI STÖTTAR STF

Vi stöttar varandra genom dessa tider.

Vi är oerhört tacksamma för allt som STF gör för att värna om vår natur och hjälpa fler att komma ut i vårt vackra land på ett säkert sätt.

När du bokar en resa med oss så BJUDER vi dig på ditt STF Medlemskap!

VI  INFÖR 

FLEXIBLA

VILLKOR

För att öka tryggheten för dig som kund så garanterar vi full återbetalning om vår Kebnekaise resa ställs in på grund av COVID-19.

Vi kommer att fortsätta att driva vår verksamhet med försiktighet och givetvis enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Om du har funderingar, tveka inte att höra av dig!

Fyll i dina uppgifter & välj datum
Specialkost?
Välj ett datum (2021)

OM RESAN

Antal deltagare: 6 platser/datum

Obs! 4 platser för att resan skall bli av.

Antal dagar: 4 dgr

Datum 2021: 24-27 juni (midsommar) / 28 juni-1 juli / 1-4 juli / 5-8 juli 

Pris: 14 900 sek

Förkunskapskrav: inga förkunskapskrav. Du behöver dock ha god kondition och kunna vandra 2 mil med á 6-8 kg packning. Om du har nedsatt rörlighet vänligen kontakta oss för rådgivning.

Inklusive: 4 dgr guidning av IFMGA bergsguide, boende i bekväma ’glamping-tält’, helpension alla dagar (frukostbuffé, lunchbuffé, packlunch, 3-rättersmiddag), fri tillgång till dusch & bastu, utrustning (sele, hjälm, stegjärn), 1 topptur Kebnekaise sydtopp & nordtopp, introduktionskurs klippklättring, ’Care of Kebnekaise’ insats, folder innehållande tips för bästa förberedelser.

Exklusive: personlig utrustning, resa tor Kebnekaise. Vi uppmanar dig att ta tåget för att spara på vår miljö!

Har du länge funderat på att bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise? Då har det äntligen blivit dags att genomföra det! På grund av rådande klimatförändringar har nordtoppen vid några tillfällen stått sig högre än sydtoppen. Därför helgarderar vi oss och bestiger båda två! Vi når den något svårtillgängliga nordtoppen via ”Sveriges tak”, en spektakulär kamvandring mellan nord och sydtoppen (denna sista etapp är självklart valfri). Rutinerad eller orutinerad spelar ingen roll, vi hjälper dig med planering och förberedelser. Med trygg och rutinerad guidning av internationell (IFMGA) bergsguide bestiger vi Kebnekaise via den östra leden där vi får uppleva både glaciär och lättare klättring. En utmanande och fantastiskt fin tur som tar mellan 9-12 timmar.

Vi sover 3 nätter i våra bekväma och unika ’Glamping tält’ (glamorous camping)  vilket ger oss 2 heldagar på plats och tillräckligt med tid att både bestiga toppen och klättra på den intilliggande klippan Kaipak. För den som hellre är närmare marken finns det gott om kortare vandringsleder att utforska. Vi älskar äventyr, människor och naturen - därför har vi även en insats (’Care of Kebnekaise’) som vi genomför tillsammans där vi drar vårt strå till stacken, plockar skräp och visar att vi värnar om att hålla våra berg rena!

Övergripande resplan

Dag 1: Resdag och vandring från Nikkaluokta till Kebnekaise fjällstation (á 6 tim vandring). Väl på plats på stationen möter du din guide och resterande deltagare i gruppen, därefter väntar dusch, 3-rättersmiddag och genomgång av kommande dagar i fjällen.

Dag 2-3 : Toppbestigning alternativt klippklättring och Clean up Kebnekaise. Vi genomför vår toppbestigning den dag som vi bedömer att det är bäst väder för att få optimala förutsättningar och en fin tur.

Dag 4: Resdag och vandring från Kebnekaise fjällstation till Nikkaluokta. Efter en tidig frukost vandrar du till Nikkaluokta där transportmöjligheter finns vidare till Kiruna tågstation och flygplats.

 

Känner du dig osäker? Tveka inte att höra av dig för hjälp eller råd kring allt från utrustning och vandring till förberedelser och planering. Vi bistår dig med packlista och tips på tåg och transportmedel. Alla är välkomna!

FÖR ATT BOKA - FYLL I FORMULÄRET

+46702366298

+46768518375

Våra villkor

Integritetspolicy

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

©2017 BY SIMPLY EXPLORE. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM