top of page

kebnekaise
ECO adventure

Följ med på ett annorlunda äventyr!

Vi bestiger både syd- och nordtoppen på Sveriges högsta berg Kebnekaise, lär oss grunderna i klippklättring, tar oss över glaciärer och visar omtanke gentemot våra vackra berg genom vår 'Care of Kebnekaise" vandring där vi tillsammans plockar skräp och drar vårt strå till stacken. Helt enkelt en resa för dig som vill uppleva Sveriges magiska berg utan att lämna några avtryck, förutom dem från dina egna fötter.

För att vi bryr oss om - äventyr, människor och naturen. Följ med du också!

Om du är själv - välkommen att boka in dig på våra fasta datum.

Om ni är en grupp - välkommen att kontakta oss för förslag på datum som passar er.

VAD VÅRA KUNDER SÄGER

Fantastisk upplevelse! En Midsommarafton jag aldrig kommer att glömma... där vi inte bara fick bestiga Kebnekaise, vi tog båda topparna, två störtsköna guider och dessutom solsken. Jag kan absolut rekommendera Simply Explore med Martin och Maria för din nästa utmaning och äventyr. Proffsigt, rutinerat och lyhörda på deltagarna.

—  Hedvig Kylberg

Fyll i dina uppgifter & välj datum
Specialkost?
Just nu har vi inga datum för 'öppna' grupper ännu.

TACK FÖR DIN BOKNING!

OM RESAN

Antal deltagare: 6 platser/datum

Obs! 4 platser för att resan skall bli av.

Antal dagar: 2 dgr

Datum 2022: kommer snart

Pris: kommer snart

Förkunskapskrav: inga förkunskapskrav. Du behöver dock ha god kondition och kunna vandra 2 mil med á 6-8 kg packning. Om du har nedsatt rörlighet vänligen kontakta oss för rådgivning.

Inklusive: 2 dgr guidning av IFMGA bergsguide,utrustning (sele, hjälm, stegjärn), 1 topptur Kebnekaise sydtopp & nordtopp, introduktionskurs klippklättring, ’Care of Kebnekaise’ insats, folder innehållande tips för bästa förberedelser.

Exklusive: personlig utrustning, resa tor Kebnekaise, boende, mat. Vi uppmanar dig att ta tåget för att spara på vår miljö!

Har du länge funderat på att bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise? Då har det äntligen blivit dags att genomföra det! På grund av rådande klimatförändringar har nordtoppen vid några tillfällen stått sig högre än sydtoppen. Därför helgarderar vi oss och bestiger båda två! Vi når den något svårtillgängliga nordtoppen via ”Sveriges tak”, en spektakulär kamvandring mellan nord och sydtoppen (denna sista etapp är självklart valfri). Rutinerad eller orutinerad spelar ingen roll, vi hjälper dig med planering och förberedelser. Med trygg och rutinerad guidning av internationell (IFMGA) bergsguide bestiger vi Kebnekaise via den östra leden där vi får uppleva både glaciär och lättare klättring. En utmanande och fantastiskt fin tur som tar mellan 9-12 timmar.

Vi sover 3 nätter i våra bekväma och unika ’Glamping tält’ (glamorous camping)  vilket ger oss 2 heldagar på plats och tillräckligt med tid att både bestiga toppen och klättra på den intilliggande klippan Kaipak. För den som hellre är närmare marken finns det gott om kortare vandringsleder att utforska. Vi älskar äventyr, människor och naturen - därför har vi även en insats (’Care of Kebnekaise’) som vi genomför tillsammans där vi drar vårt strå till stacken, plockar skräp och visar att vi värnar om att hålla våra berg rena!

Övergripande resplan

Dag 1: Resdag och vandring till Kebnekaise fjällstation (á 6 tim vandring). Du reser till Nikkaluokta där du möter din guide och resterande deltagare. Ni vandrar gemensamt till Kebnekaise fjällstation. Väl på plats på stationen väntar dusch, 3-rättersmiddag och genomgång av kommande dagar i fjällen.

Dag 2-3 : Toppbestigning alternativt klippklättring och Clean up Kebnekaise. Vi genomför vår toppbestigning den dag som vi bedömer att det är bäst väder för att få optimala förutsättningar och en fin tur.

Dag 4: Resdag och vandring från Kebnekaise fjällstation till Nikkaluokta. Efter en tidig frukost vandrar du till Nikkaluokta där transportmöjligheter finns vidare till Kiruna tågstation och flygplats.

 

Känner du dig osäker? Tveka inte att höra av dig för hjälp eller råd kring allt från utrustning och vandring till förberedelser och planering. Vi bistår dig med packlista och tips på tåg och transportmedel. Alla är välkomna!

FÖR ATT BOKA - FYLL I FORMULÄRET

bottom of page