top of page

tors 24 juni

|

Kebnekaise ECO Glamping Adventure

Kebnekaise ECO Glamping Adventure

Välkommen till ett miljömedveten äventyr till toppen av Kebnekaise!

Registrering är stängd
Se andra kommande kurser
Kebnekaise ECO Glamping Adventure
Kebnekaise ECO Glamping Adventure

Tid & Plats

24 juni 2021 11:00 CEST – 27 juni 2021 12:00 CEST

Kebnekaise ECO Glamping Adventure, Kebnekaise, 981 99 Kiruna, Sweden

Om kursen

OM RESAN

Antal deltagare: 6 platser/datum

Obs! 4 platser för att resan skall bli av.

Antal dagar: 4 dgr

Datum 2021: 24-27 juni (midsommar) / 28 juni-1 juli / 1-4 juli / 5-8 juli

Pris: 14 900 sek

Förkunskapskrav: inga förkunskapskrav. Du behöver dock ha god kondition och kunna vandra 2 mil med á 6-8 kg packning. Om du har nedsatt rörlighet vänligen kontakta oss för rådgivning.

Inklusive: 4 dgr guidning av IFMGA bergsguide, boende i bekväma ’glamping-tält’, helpension alla dagar (frukostbuffé, lunchbuffé, packlunch, 3-rättersmiddag), fri tillgång till dusch & bastu, utrustning (sele, hjälm, stegjärn), 1 topptur Kebnekaise sydtopp & nordtopp, introduktionskurs klippklättring, ’Care of Kebnekaise’ insats, folder innehållande tips för bästa förberedelser (träning och utrustning).

Exklusive: personlig utrustning, resa tor Kiruna/Nikkaluokta. Vi uppmanar dig att ta tåget för att spara på vår miljö!

Har du länge funderat på att bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise?

Då har det äntligen blivit dags att genomföra det! På grund av rådande klimatförändringar har nordtoppen vid några tillfällen stått sig högre än sydtoppen. Därför helgarderar vi oss och bestiger båda två! Vi når den något svårtillgängliga nordtoppen via ”Sveriges tak”, en spektakulär kamvandring mellan nord och sydtoppen (denna sista etapp är självklart valfri). Rutinerad eller orutinerad spelar ingen roll, vi hjälper dig med planering och förberedelser. Med trygg och rutinerad guidning av internationell (IFMGA) bergsguide bestiger vi Kebnekaise via den östra leden där vi får uppleva både glaciär och lättare klättring. En utmanande och fantastiskt fin tur som tar mellan 9-12 timmar.

Vi sover 3 nätter i våra bekväma och unika ’Glamping tält’ (glamorous camping)  vilket ger oss 2 heldagar på plats och tillräckligt med tid att både bestiga toppen och klättra på den intilliggande klippan Kaipak. För den som hellre är närmare marken finns det gott om kortare vandringsleder att utforska. Vi älskar äventyr, människor och naturen - därför har vi även en insats (’Care of Kebnekaise’) som vi genomför tillsammans där vi drar vårt strå till stacken, plockar skräp och visar att vi värnar om att hålla våra berg rena!

Känner du dig osäker? Tveka inte att höra av dig för hjälp eller råd kring allt från utrustning och vandring till förberedelser och planering. Vi bistår dig med packlista och tips på tåg och transportmedel. Alla är välkomna!

Schedule


  • 1 timme

    Resplan

    Kebnekaise

Dela med dig!

bottom of page